منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع می باشد.

پیوندهای روزانه


 

 اسدالله افلاکی:
وزیر جهادکشاورزی طی حکمی مجری طرح ملی آبخیزداری و مجری مقابله با بیابانزایی و مقابله با گرد‌وغبار را منصوب کرد.

این دو انتصاب از آن رو درخور تامل است که محمود حجتی در تصمیمی دور از انتظار فعالیت‌های آبخیزداری و مقابله با گردوغبار را که جزو وظایف لاینفک سازمان جنگل‌ها، مراتع وآبخیزداری کشور است از این سازمان منفک و به وزارت جهادکشاورزی منتقل کرد تا بدین‌ترتیب بخش عمده اعتبارات این سازمان رو به اضمحلال را به این وزارتخانه اختصاص دهد. اکنون دیگر سازمان جنگل‌ها، مراتع وآبخیزداری از آبخیزداری که وظیفه قانونی این سازمان بود تنها عنوان آبخیزداری را یدک می‌کشد.

حذف آبخیزداری از وظایف سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور که از چند‌ماه پیش در برخی محافل منابع طبیعی زمزمه می‌شد سرانجام در جلسه 2آبان‌ماه وزیر جهادکشاورزی با مدیران ارشد سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری که در محل وزارتخانه برگزار شد و مدیران کل منابع طبیعی سراسر کشور نیز درآن حضور داشتند از سوی محمود حجتی اعلام شد. وزیر جهادکشاورزی در همان جلسه از تعیین مجری طرح ملی آبخیزداری و مجری مقابله با بیابانزایی خبر داد. در پی این تصمیم و پس از آنکه حکم مجری طرح ملی آبخیزداری با توشیح این وزیر رسانه‌ای شد شماری از مدیران و کارشناسان میانی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در تماس‌های متعدد با گروه زیست‌بوم همشهری خواستار اطلاع‌رسانی در این زمینه شدند. آنها با اعلام اینکه این تصمیم مغایر با منافع ملی و مصالح منابع طبیعی است خواستار لغو این طرح شدند.

  • تجزیه سازمانی با 90سال قدمت

دکتر هادی کیادلیری، رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد علوم و تحقیقات در گفت‌وگو با همشهری با اعلام اینکه این تصمیم وزیر جهادکشاورزی جز تضعیف و تجزیه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ثمر دیگری ندارد، گفت: از نمایندگان مجلس به‌ویژه نمایندگان کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس انتظار می‌رود با پیگیری این موضوع مانع بروز فاجعه در منابع طبیعی کشور شوند.

این عضو هیأت علمی، تصمیم حجتی مبنی بر منفک کردن وظایف جدانشدنی آبخیزداری و مقابله با گردوغبار از سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور را حرکتی خطرناک برای منابع طبیعی کشور عنوان کرد و گفت: اجرای این تصمیم استقلال سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری را از بین می‌برد و زمینه تجزیه و فروپاشی این سازمان را فراهم می‌کند. به گفته وی، حجتی با اجرای این تصمیم در حالی 90درصد بودجه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری را به وزارت جهادکشاورزی منتقل می‌کند که این سازمان بیش از هر زمان دیگری برای مقابله با انواع بحران‌هایی که دامنگیر منابع طبیعی کشور به‌ویژه جنگل‌ها و مراتع شده نیازمند افزایش اعتبار است. او می‌گوید: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری بنا به وظیفه حاکمیتی خود متولی صیانت از 135میلیون هکتار از اراضی ملی و طبیعی کشور است و براثر ضعف ساختار این سازمان و نبود اعتبارات، هر روز آفتی جدید دامنگیر رویشگاه‌های جنگلی می‌شود علاوه براین، حذف اعتبارات این سازمان به زمین‌خواری، جنگل‌تراشی و تجاوز به عرصه‌های ملی و طبیعی در سراسر کشور دامن می‌زند.

  • تصمیمی فاقد توجیه فنی وکارشناسی

وی که ریاست علمی جنگلبانی ایران را نیز برعهده دارد، افزود: وزیر جهادکشاورزی در حالی با منفک کردن بخش آبخیزداری و گردوغبار، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند که اتحادیه انجمن‌های منابع طبیعی ومحیط‌زیست ایران که بزرگ‌ترین و درعین حال معتبرترین نهاد غیردولتی در حوزه منابع طبیعی کشور است 23مهرماه امسال با هدف رفع معضلات سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، همایش ملی «بررسی ساختار تشکیلاتی مدیریت منابع طبیعی و محیط‌زیست ایران» را با حضور صاحب‌نظران، استادان دانشگاه و چهره‌های شاخص منابع طبیعی برگزار کرد و طی آن نسبت به وضعیت بحرانی منابع طبیعی و محیط‌زیست کشور هشدار داد.

به گفته کیادلیری، بزرگ‌ترین مطالبه این همایش ملی، در شرایطی که کشور با انواع بحران‌ها و معضلات محیط‌زیستی مواجه است تقویت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و ارتقای جایگاه این سازمان در ساختار تشکیلاتی کشور بود، اما وزیر جهادکشاورزی کمتر از 10روز پس از برگزاری این همایش و برخلاف انتظار همه متخصصان و صاحب‌نظران با جدا کردن بخش آبخیزداری و گردو‌غبار که جزو وظایف لاینفک این سازمان است بزرگ‌ترین ضربه را به ساختار این سازمان وارد کرد. نکته در خور تامل آنکه مدیران ارشد سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری که انتظار می‌رفت با تذکر و انتقاد خسارات جبران‌ناپذیر این طرح را به وزیر کشاورزی گوشزد کنند در مقابل این تصمیم سکوت اختیار کردند.

رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی با وارد دانستن ایرادات فنی و کارشناسی به این تصمیم وزیر جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: وزیر جهادکشاورزی در شرایطی بودجه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور را به وزارت جهادکشاورزی منتقل کرده است که این سازمان در بدترین شرایط از نظر اعتبار قرار دارد. نکته در خور تامل اینکه وزیر از یک سو، حدود 90درصد بودجه سازمان جنگل‌ها را از این سازمان گرفته و ازسوی دیگر مجری طرح آبخیزداری را خود انتخاب کرده است که این برخلاف وظایف تعریف شده برای سازمان جنگل‌هاست. چطور ممکن است که وظیفه تعریف شده‌ای را که قانون برای سازمان جنگل‌ها تعیین کرده ازاین سازمان سلب کرد؟

کیادلیری با تأکید براینکه خساراتی که از جداسازی وظیفه آبخیزداری و مقابله با گردوغبار برسازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور وارد می‌شود در طول 90سالی که از عمر این سازمان می‌گذرد بی‌سابقه است، گفت: متخصصان و صاحب‌نظران دلسوز منابع طبیعی مدت‌هاست نسبت به تضعیف سازمان جنگل‌ها هشدار می‌دهند و برهمین اساس خواستار تشکیل وزارت منابع طبیعی هستند تا تصمیماتی از این دست که هیچ توجیه فنی و کارشناسی ندارد، منابع طبیعی کشور را بیش از این دچار چالش نکند.

منبع:همشهری

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۸/۱۱
پیمان صاحبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی