منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع می باشد.

پیوندهای روزانه


محققان در دانشگاه آدلاید یک چرخه زیست دریایی درست کردهاند تا تاثیر تغییرات آب و هوایی بر ذخایر ماهی‌ها و تنوع زیستی دریایی را اندازه‌گیری کنند.

به گزارش وبلاگ منابع طبیعی سقز به نقل از  ایانا از ساینس دیلی، محققان در تحقیقی که در مجله " Global Change Biology" منتشر کرده‌اند، دریافتند که میزان بالای دی اکسید کربن که انتظار می‌رود تا پایان قرن حاضر متصاعد شود و باعث اسیدی شدن اقیانوس‌ها می‌شود، چرخه غذایی را تقویت می‌کند اما گرم شدن اقیانوس‌ها با وارد کردن استرس به جانوران دریایی و جلوگیری از استفاده از منابع روزافزون لازم برای رشد و بقای آنها این ویژگی مثبت را بی‌اثر می‌کند.

پروفسور ایوان ناگلکرکن از موسسه محیط زیست می‌گوید: "انسان‌ها بسیار به تنوع خدماتی که اکوسیستم‌های اقیانوسی در اختیار آنها می‌گذارند از جمله غذایی که می‌خوریم و صنایع مرتبط به آن، وابستگی دارند. تا کنون شناخت ما از آنچه احتمالا رخ می‌دهد، به سیستم‌های ساده‌سازی شده آزمایشگاهی محدود بوده که تنها سطوح خاصی از چرخه غذایی را مورد مطالعه قرار داده است. در این تحقیق ما مجموعه‌ای از سه چرخه غذایی را به‌وجود آورده و نتایج را در طی چندین ماه مورد سنجش قرار داده‌ایم تا آینده چرخه‌های غذایی را در شرایط تغییرات آب و هوایی ارزیابی کنیم".

محققان، چرخه غذای دریایی مبتنی بر گیاهان درست کردند که از نور خورشید و مواد مغذی برای رشد استفاده می‌کنند. بی‌مهرگانی که از گیاهان تغذیه می‌کنند مثل خرچنگ‌ها و ماهیانی که بی‌مهرگان کوچک را شکار می‌کنند در سطوح بعدی این چرخه قرار گرفتند. آنها ۱۲ اکواریوم بزرگ با گونه‌های مختلف ایجاد کردند تا علف‌های دریایی و زیستگاه‌های باز شنی و صخره‌ای را شبیه‌سازی و حرکت جزر و مد را به طور دوره‌ای بازسازی کنند.

چرخه‌های غذایی در معرض سطوح مختلف اسیدی شدن و گرمایشی که تا پایان قرن پیش‌بینی می‌شود، قرار گرفت. در طی چند ماه، محققان فرایندهای بنیادی که در چرخه‌های غذایی دخیل هستند مانند شکار و رشد میکروارگانیسم‌ها را ارزیابی کردند.

سیلوان گلدنبرگ محقق همکار در این طرح می‌گوید: "دی اکسید کربن افزوده شده، رشد گیاهان را بیشتر کرد؛ غذای گیاهی بیشتر به معنی مهره‌داران کوچک بیشتر بود که این امر به ماهی‌ها اجازه می‌داد، سریع‌تر رشد کنند. اما گرم شدن اقیانوس‌ها با وارد کردن استرس به جانوران دریایی، خواص مفید افزایش دی اکسید کربن را از بین برد و از تولید انرژی بیشتر که گیاهان با وارد شدن به چرخه غذایی ماهی‌ها، تولید می‌کردند، جلوگیری کرد. در همین حال ماهی‌ها در دمای بالاتر بیشتر گرسنه می‌شدند و به تلف کردن شکار خود، یعنی مهره داران کوچک پرداختند".

محققان دریافتند که گرم شدن اقیانوس‌ها یک عامل استرس‌زای ویرانگر است که کارایی چرخه غذایی را کم می‌کند و اثر سودبخش افزایش دی اکسید کربن را خنثی می‌کند و تعادل رابطه شکننده بین شکارچیان و شکار را از بین می‌برد.

پروفسور ناگلکرکن، می‌گوید: "پیامدهای این تغییرات برای اکوسیستم‌های دریایی شدید خواهد بود. اقیانوس‌ها در آینده ممکن است ماهی و صدف کمتری برای خوراک ما پرورش دهند و به‌ویژه حیوانات بزرگتر که در بالای این چرخه غذایی هستند بیشتر آسیب می‌بینند. امیدواریم این مطالعه شناخت دقیق‌تری از آینده که برای مدیریت ماهیگیری ضروری است، در اختیار ما بگذارد".

ترجمه: محسن حدادی

منبع:ایانا

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۲/۱۶
پیمان صاحبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی