عکس/ گزارش "تایم" از تغیرات اقلیمی در ایران
بارش های ناگهانی و خشکسالی دو نمونه از بارزترین نوسانات در آب و هوای ایران است که به گفته ی اقلیم شناسان تکرار و تداوم آن ها، نشان دهنده وقوع پدیده ی "تغییر اقلیم" در کشور است؛ این موضوع دستمایه گزارش تصویری شده است که در پایگاه نشریه "تایم" منتشر شده است.
به گزارش وبلاگ منابع طبیعی سقز به نقل از سلامت نیوز به نقل از فرادید، فعالیت های بشری و مصرف انرژی های فسیلی از مهم ترین عوامل وضعیت جو و تغییرات اقلیمی بوده و در صورت ادامه روند موجود، تغییرات اقلیمی شدیدی (به صورت گرمایش جهانی) در دهه های آینده به وقوع خواهد پیوست. براساس شبیه سازی مدل های اقلیمی انتظار می رود تا سال 2100 میلادی (طی 85 سال آینده) دمای کره زمین یک تا 5.3 درجه سانتیگراد افزایش یابد.
بدیهی است تغییرات اقلیمی آسیب هایی را در حوزه های مختلف چه در سطح جهانی و چه در سطح ملی کشورها به همراه خواهد داشت. جدی ترین اثرات تغییرات اقلیم در ایران در دهه های آتی بر نزولات جوی، منابع آب، وضعیت بهداشت، تنوع زیستی و... منعکس خواهد شد. براساس نتایج شبیه سازی های انجام شده، ایران از جمله کشورهایی است که طی دهه آتی با افزایش دما، کاهش میزان بارش، کاهش روزهای یخبندان و افزایش روزهای داغ مواجه خواهد شد.
در همین رابطه پایگاه نشریه "تایم" در گزارشی مصور موضوع تغیرات اقلیمی در ایران را مورد توجه قرار داده است.
نمایی از دریاچه خشک شده "بختگان" در استان فارس؛ این دریاچه که دومین دریاچه شور ایران به شمار می رود در سال های اخیر در اثر مدیریت نامناسب خشک شده است.
ماهیگیر سیستانی در بستر خشک دریاچه هامون؛ مدیریت نامناسب آب باعث خشکی دریاچه و تالاب هامون در سال های اخیر شده است.
بقایای یک قایق در بستر خشک دریاچه ارومیه؛ در سال های اخیر سطح آب دریاچه ارومیه در اوج بحران خشکسالی به 15 درصد نیز رسید.
زمین های خشک و ترک خورده گاوخونی در اصفهان؛ در سال های اخیر عدم مدیرت مناسب آب باعث خشک شدن رودخانه زاینده رود شده است.
نمایی از مناطق خشک شده دریاچه ارومیه؛ کارشناسان معتقدند خشک شدن دریاچه ارومیه در آینده اقلیم منطقه را عوض خواهد کرد و هوای لطیفی که ارومیه به آن مشهور است را از بین خواهد برد.
نمایی از مناطق خشک شده دریاچه ارومیه؛ در دهه اخیر سطح آب دریاچه به میزان بی سابقه ای پائین آمده و بخش قابل توجهی از آن خشک شده است.
ملوان ایرانی در بوشهر برای فرار از گرمای شدید هوا تن به آبهای خلیج فارس زده است.
تصویری از یکی از میادین نفتی در جزیره خارک؛ براساس گزارشات ایران رتبه دهم تولید کننده گازهای گلخانه ای با منشا دی اکسید کربن و رتبه هشتم آلودگی هوا را در جهان را دارا است.
مرد روستایی در یکی از مناطقی روستای حاشیه خلیج فارس؛ او می گوید در سال های اخیر دمای هوا به شدت افزایش یافته و با کمبود آب شیرین در این مناطق بسیاری روستا را به مقصد شهرها ترک کردهاند.
نمایی از بالا از مناطق خشک در حومه زابل؛ به گفته کارشناسان در آینده نه چندان دور تعداد روزهای داغ (دمای بیش از ۳۰ درجه سانتیگراد) در اکثر نقاط کشور افزایش می یابد و این افزایش در جنوب شرق کشور خصوصا استان های سیستان و بلوچستان و کرمان بیش از مناطق دیگر خواهد بود.
کودکان در حال آب تنی در سواحل خلیج فارس؛ برخی کارشناسان معتقداند در آینده به دلیل ذوب شدن یخهای قطبی باید منتظر زیر آب رفتن سواحل پست خلیج فارس باشیم. گفته می شود تغیرات اقلیمی باعث می شود هوا در این مناطق طی 70 سال آینده بسیار گرمتر از گذشته خواهد شد.
دانش آموزان ساحل خلیج فارس؛ کارشناسان معتقدند در آینده در سواحل جنوبی ایران، آب خلیج فارس بالا میآید و بر وسعت این خلیج افزوده میشود. در دراز مدت دشت خوزستان و اهواز به تدریج به وسیله آب پوشیده میشود و جزیره مرجانی کیش که کم ارتفاع ترین جزیره خلیج فارس است در دراز مدت به زیر آب خواهد رفت و از وسعت جزایر و سواحل ایران کاسته میشود.
یکی از روستاهای نزدیک دریاچه هامون در نزدیکی مرز افغانستان؛ در سال های اخیر خشک شدن دریاچه و تالاب هامون اثرات زیان باری بر اکوسیستم منطقه داشته است.
منبع:سلامت نیوز