منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع می باشد.

پیوندهای روزانه

لایحه مبارزه با حیوان آزاری به کجا رسید؟

دوشنبه, ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۸:۵۸ ق.ظ


لایحه مبارزه با حیوان آزاری به کجا رسید؟

حیوان دو روزی می‌شد که وارد مدرسه شده بود و در گوشه‌ای از حیاط مدرسه گیر افتاده بود. جعفر می‌گوید برای کمک به شغال او را به سختی از پشت مدرسه بیرون آورده و بیرون از مدرسه رها کرده است. در این میان چند عکس منتشر شده از مدرسه «شهید محمد منتظری» میمند همه چیز را عوض کرد. تصاویر دانش آموزانی را نشان می‌دهد که در کنار دونفر از مسئولان مدرسه ایستاده و یک شغال که از ناحیه گردن و گوش آویزان است، در دست آن‌ها قرار دارد. تصویری که جعفر حدادی، خدمتگزار مدرسه در گفت‌وگو با روزنامه«ابتکار» ادعا می‌کند،واقعیت ندارد و ماجرا به شکل دیگری رخ داده است.


جعفر حدادی: من حیوان آزاری نکردم


به گزارش وبلاگ منابع طبیعی سقز به نقل از  سلامت نیوز، جعفر حدادی خدمتگزار مدرسه دبیرستان محمد منتظری در گفت‌وگو با «ابتکار» می‌گوید: «هدف من حیوان آزاری نبود که اگر بود نمی‌آمدم عکس بگیرم.»
حدادی خود را خدمه مدرسه معرفی می‌کند. او 12 سال است که این وظیفه را به عهده دارد و به گفته خودش آب و هوای منطقه به گونه‌ای بوده که بارها «مار» وارد خانه او شده است. او می گوید: «بارها مار وارد خانه ما شده اما من هرگز یکی از آن ها را هم نکشتم و در طبیعت رها کردم. همه ما می‌دانیم مار موجودی سمی است.»
جعفر ادامه می دهد: «شغال هم حیوان وحشی است و در صورت احساس خطر کردن ممکن است به آدم حمله کند و گاز بگیرد. من برای اینکه با این مشکل مواجه نشوم، گردن حیوان را گرفتم تا آن را به بیرون از مدرسه ببریم که چند عکس هم با آن زبان بسته گرفتم.»
حدادی ماجرا را اینگونه شرح می دهد: «سه روز قبل مدیر مدرسه به من گفت که یک شغال وارد حیاط مدرسه شده؛ اما احتمالا از مدرسه خارج شده است. بعد من متوجه شدم که بعضی از لوله های آب ساختمان جویده شده که یک لوله نیز تقریبا تکه تکه شده بود. بعد که برای کاری به پشت بام رفتم، از آن بالا متوجه حضور حیوان در پشت ساختمان شدم.»


جعفر می‌گوید که سپس برای کمک به حیوان به پشت ساختمان رفته و از ترس اینکه حیوان او را گاز بگیرد و دچار بیماری هاری شود، از گردن شغال را گرفته و از مدرسه خارج کرده است.
او می گوید: «بعد از اینکه عکس را در صفحه شخصی خودم منتشر کردم، زیاد طول نکشید که کاربران فضای مجازی شروع کردن به من فحش دادن و توهین کردند. حجم این فحش ها بالا بود. یکی از دوستانم آمد و همه عکس‌های صفحه اینستاگرام مرا پاک کرد تا مردم فحش ندهند.»
جعفر ادامه می دهد: «من منظوری نداشتم و هیچ حیوان آزاری نیز رخ نداده و حیوان بعد از نجات از پشت ساختمان در بیرون از مدرسه رها شد.»

مدیر مدرسه: موضوع طور دیگری جلوه داده شد


حسن خواجه میمندی، مدیر این مدرسه نیز در ارتباط با تصاویر منتشر شده در فضای مجازی به مهر گفته بود: « قصد آزار حیوان را نداشته و شغال تشنه‌ای که در مدرسه گرفتار شده بود را نجات داده و رهاسازی کرده‌اند.خدمتگزار مدرسه شغالی را که در مدرسه گرفتار شده بود را پیدا کرد و آن را رها کردیم اما موضوع طور دیگری جلوه داده شد. شغال به مدرسه آمده و زیر نیمکت‌های قدیمی که پشت مدرسه انبار شده گرفتار شده بود. دیوارهای مدرسه هم بلند است و بنابراین راهی به بیرون نداشت.»
خواجه میمندی در پاسخ به اینکه چرا حیوان در آن وضعیت نگه داشته شده است نیز گفت: «خب به هر حال تصور یک خدمتگزار این بوده که حیوان وحشی راه دفاعش دندان و چنگ است. راه دیگری به ذهنش نمی‌رسیده جز اینکه شغال را از گردن بگیرد. تصورش این بوده که حیوان اگر او را گاز بگیرد ممکن است دچار بیماری هاری شود و ناخن‌هایش هم بلند است و بنابراین راهی به جز گرفتنش از گردن نیست. بعد هم بردیم و در باغ رهایش کردیم.»


سرنوشت لایحه مقابله با حیوان آزاری به کجا رسید؟


در آبان ماه سال گذشته بود که معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از ارائه لایحه مقابله با حیوان‌آزاری به هیئت دولت خبر داد. ابتکار با اشاره به اینکه مسئولیت ساماندهی سگ‌ها و حیوانات ولگرد در محیط‌های شهری و روستایی بر عهده وزارت کشور و شهرداری‌ها است، به ایسنا گفته بود: « حفاظت محیط زیست در موضوع ساماندهی حیوانات ولگرد تنها نظارت دارد و مسئولیت مستقیم برعهده ندارد. اخیرا لایحه مقابله با حیوان‌آزاری با همکاری کارشناسان،‌ تشکل‌های مردمی حامی حیوانات و صاحب‌نظران تهیه و برای بررسی به دولت ارائه شده است.»
ابتکار در اظهار نظر دیگری گفته بود: «معمولا تغییرات اقلیمی مسائلی مانند ورود حیوانات به روستاها یا شهرهای اطراف زیست‌بوم آنها به دنبال داشته و دارد و امری طبیعی است، مردم نوعا و خصوصا در روستاها سال‌ها است در کنار حیات وحش زندگی کرده‌اند و معیشت مشترک دارند؛ بنابراین مشکل خاصی نداشتیم.» وی با بیان اینکه آموزش‌ها و تذکرهای لازم به مردم در این خصوص مد نظر بوده و هست، گفت: «به‌دنبال کاهش حداقلی آسیب‌ها هستیم.»
در بهمن ماه سال گذشته نایب رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس از تعلل دولت در ارائه لوایح مقابله با حیوان آزاری و حمایت از محیط بانان به مجلس انتقاد کرده بود. این لایحه که به گفته معصومه ابتکار از طرف سازمان محیط زیست به دولت ارائه شده بود با انتقاداتی از طرف فعالان حوزه حمایت از حیوانات رو به رو شد.
عبدالکریم حسین زاده نماینده مردم نقده و اشنویه در این باره به «ابتکار» می گوید: «با گذشت چند ماه هنوز هم هیچ لایحه ای در این باره به مجلس ارائه نشده است.»


حسین زاده پیش از این در ارتباط با وجود خلاء قانونی در حوزه حمایت از حیوانات نیز اظهار نظر کرده بود. وی در این باره به خدا ملت گفت: «اگر در این رابطه خلاء قانونی نداشتیم سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به تدوین لایحه مقابله با حیوان آزاری اقدام نمی کرد.»
محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در گفت‌وگو با «ابتکار» می‌گوید : «این لایحه از طرف سازمان محیط زیست به دولت رفت اما در ادامه با انتقادات و ایراداتی از طرف فعالان محیط زیست و حمایت از حیوانات رو به رو شد و قرار بر این بود تا یک بار دیگر در یک کمیته تخصصی در دولت بر این لایحه اصلاحاتی انجام
شود.»
تابش با اشاره به این موضوع که تاکنون چنین لایحه ای به مجلس ارائه نشده، می گوید: «فعالان حوزه حیوانات به ما مراجعه کردند و ما نیز در مجلس این ایرادات را به سازمان منتقل کردیم. تاکنون لایحه ای مبنی بر مقابله با حیوان آزاری به مجلس ارائه نشده است.»

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۲/۰۴
پیمان صاحبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی