منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع می باشد.

پیوندهای روزانه



نمایندگان مجلس امروز طرحی را به هیأت‌رئیسه مجلس تحویل دادند که بر اساس آن باید سازمان‌های امور اراضی، جنگل‌ها و مراتع و حفاظت محیط زیست با یکدیگر ادغام شده و وزارت منابع‌طبیعی و محیط زیست تشکیل شود. این سازمان‌ها در واقع شریان‌های حیاتی کشور را مدیریت می‌کنند و هر خطایی در اصلاح ساختار آنها می‌تواند در شرایطی که ایران با بحران‌های متعدد دست و پنجه نرم می‌کند، می‌تواند برای آینده ایران خطرساز باشد.

به گزارش خبرنگار ایانا، طرح ادغامی که نمایندگان مجلس آن را به هیأت‌رئیسه تحویل داده و صحن علنی امروز مجلس توسط غلامرضا کاتب عضو هیأت‌رئیسه آن را اعلام وصول کرد، ایده‌ای است که پیش از این در پیش‌نویس برنامه ششم نیز به نحوی گنجانده شده بود، اما دولت آن را از متن برنامه بیرون کشید. در پیشنهادات برنامه ششم توسعه قرار بود که بخش آب، منابع طبیعی و محیط زیست با یکدیگر تشکیل یک وزارتخانه متحد را بدهند، اما اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در جمع خبرنگاران با صراحت اعلام کرد که دولت وقت و انرژی خود را صرف این ادغام‌ها نخواهد کرد و ترجیح می‌دهد که بخش آب در بدنه وزارت نیرو باقی بماند. با این وجود این بار گویا بخشی از نمایندگان مجلس با این توجیه که وظایف سازمان جنگل‌ها و مراتع و محیط زیست به یکدیگر نزدیک است، به دنبال ادغام متولیان مدیریت شریان‌های حیاتی کشور هستند. این در حالی است که سازمان حفاظت محیط زیست یک مجموعه ناظر بر فعالیت دستگاه‌های مختلف بوده و باید استانداردهای محیط زیستی را تدوین کند، اما سازمان جنگل‌ها باید امور اجرایی انجام داده و به مدیریت عرصه‌های طبیعی بپردازد. سازمان امور اراضی نیز نهادی حاکمیتی است که وظیفه تقسیم زمین و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی را به عهده دارد که جنس فعالیت آن هیچ سنخیتی با محیط زیست و منابع‌طبیعی ندارد. اما معلوم نیست چگونه نمایندگان مجلس تصور می‌کنند که مسائل مرتبط با زمین‌های کشاورزی و اراضی ملی یکسان بوده و چگونه فکر می‌کنند یک نهاد تنظیم‌کننده استانداردها را می‌توان با یک مجموعه اجرایی در یک وزارتخانه تجمیع کرد.

علی وقف‌چی عضو کمیسیون کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا، با تاکید بر اینکه در بسیاری از کشورها منابع طبیعی، محیط زیست و مسایل مربوط به زمین در یک مجموعه متشکل، مدیریت می‌شوند از طرح اعلام وصول شده در مجلس حمایت کرد.

وی افزود: امیدواریم که با توضیحاتی که ارایه می‌دهیم، این طرح در صحن علنی مجلس رای بیاورد.

با وجود اظهارات این عضو کمیسیون کشاورزی، نظر افضلی دیگر عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایانا گفت: آنچه در مجلس اعلام وصول شده طرحی است که باید مراحل تصویب را بگذراند.

وی ادامه داد: برای اعلام وصول شدن هر طرح و ارایه آن به هیأت‌رئیسه امضای فقط ۱۵ نماینده کافی است اما این به مفهوم رای آوردن طرح نیست.

افضلی تأکید کرد: این طرح بعد از اعلام وصول باید به کمیسیون تخصصی مربوطه یعنی کمیسیون کشاورزی از سوی هیأت‌رئیسه ارجاع داده شود. از آنجا که این طرح امروز اعلام وصول شده هنوز مفاد آن به اطلاع اعضای کمیسیون کشاورزی نرسیده‌است.

وی با اشاره به اینکه اطلاعی درباره تعداد نمایندگان موافق با طرح ادغام ندارد از بررسی طرح جامع تشکیل سازمان توسعه و عمران روستایی در کمیسیون کشاورزی مجلس خبر داد.

این عضو کمیسیون کشاورزی افزود: باید اول این مسئله تعیین تکلیف شود. به نظر من باید بخشی از مسایل در یک وزارتخانه واحد تحت مدیریت قرار گیرد اما اگر سازمانی که طرح تشکیل آن در دست بررسی است (یعنی سازمان عمران روستایی) با محیط زیست و غیره ادغام شود، همه چیز به هم می‌ریزد.

وی عنوان کرد: باید ابتدا مسئله تشکیل سازمان عمران روستایی تعیین تکلیف شود سپس درباره ادغام‌های جدید صحبت کنیم./

منبع:ایانا

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۷/۱۲
پیمان صاحبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی