منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع می باشد.

پیوندهای روزانه


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت:ساخت سد تنگ سرخ در شیراز ، تیرخلاص به زیست بوم دریاچه مهارلو و مواهب طبیعی آن است.

حمزه ولوی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت : احداث این سد تاکنون به دلایل نداشتن ارزیابی زیست محیطی متوقف شده اما فشارهایی برای راه اندازی دوباره کارگاه آن در حال انجام است.


وی ادامه داد : دریاچه مهارلو در 35 کیلومتری جنوب شرق شیراز اکنون بطور کامل خشک است و این منطقه که روزگاری محل زیست مرغان مهاجر و فلامینگوها و پرندگان کنار آبزی بود به کویری نمکزار تبدیل شده که با اندک توفانی ریزگردهای آن به شیراز منتقل می شود.


وی یاد آور شد: در صورتی که مطالعات بیشتری برا ی احداث سد تنگ سرخ صورت نگیرد بطور قطع شرایط فعلی دریاچه مهارلو بدتر خواهد شد و اندک رطوبتی که تاکنون در بستر این دریاچه مانده نیز خشک می شود و توفان های نمک و ریزگردهای آن بیشتر سلامت مردم شیراز را تهدید می کند .


مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس اضافه کرد : انتظار داریم صاحبنظران ، مدیران و مسئولان ، کارشناسان ، تصمیم گیران و تصمیم سازان و همه کسانی که دغدغه سلامت مردم شیراز و توسعه پایدار این استان و نجات محیط زیست را دارند در برابر رایزنی ها و فشارها برای تداوم ساخت سد تنگ سرخ بدون ارزیابی زیست محیطی بایستند و از منافع مردم و مصالح موجود دفاع کنند .


احداث سد تنگ سرخ اکنون در شیراز متوقف است و این موضوع در چنبره دیدگاههای متناقض مانده است ، برخی معتقدند: با احداث سد تنگ سرخ در بالادست شیراز و مهار اندک آبی که به رودخانه خشک و سپس به دریاچه مهارلو سرازیر می شود ، دریاچه مهارلو به نمکزاری وسیع تبدیل خواهد شد و توفان نیترات مستقیم به حلق مردم شیراز سرازیر می شود.


در عین حال برخی از مسئولان اجرایی، اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و شهردار این کلان شهر هم در نشست های شورا یا در مصاحبه ها بر لزوم احداث این سد تاکید می کنند .


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و معاون رئیس جمهوری در شانزدهمین سفر استانی دولت تدبیر و امید به استان فارس که اردیبهشت 94 انجام شد بیان کرد: سد تنگ سرخ در شیراز ارزیابی محیط زیست ندارد و تا قبل از تایید ارزیابی زیست محیطی احداث سد غیر قانونی و تاکید بر ساخت آن تخلف است.
معصومه ابتکار افزود: ادامه کار این سد تا زمانی که ارزیابی محیط زیست تایید نشود ، غیر قانونی است و راهی برای فرار از قانون نیست .


سد تنگ سرخ که عملیات آن بهمن سال 1390 آغاز شد، در فاصله دو کیلومتری شهرک های شمال غرب شیراز واقع شده است.
این سد از نوع خاکی با هسته رسی و به ارتفاع حدود 80 متر از بستر سنگی پیش بینی شده است.


اهداف مختلفی برای ساخت این سد اعلام شده که از جمله آنها می توان به ذخیره سازی و استفاده از آب رودخانه خشک برای تامین آب مورد نیاز باغ های قصردشت شیراز و همچنین برای کنترل سیلاب بخصوص درفصل زمستان که در برخی سال ها خسارات فراوانی را به واحدهای مسکونی و تجاری شهر شیراز وارد می کند، اشاره کرد.


منتقدان ساخت سد تنگ سرخ بر این باورند این سد بدون مطالعات کافی زمین شناسی احداث شده و ترکیدن یا شکستن سد در آینده، شهرک های شمالی شیراز را به زیر گل و لای می برد و موجب وقوع فاجعه اقلیمی ، انسانی می شود.


این منتقدان همچنین خشک شدن دریاچه مهارلو در جنوب شیراز و احتمال وقوع توفان های نمک و برخاستن ذرات خطرناک و سرطان زا را از دیگر پیامدهای احداث سد تنگ سرخ بیان کرده اند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۷/۰۴
پیمان صاحبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی