منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع می باشد.

پیوندهای روزانه


معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در گذشته مرتعداری مساوی با چرای دام به حساب می‌آمد، در حالی که این رویکرد اشتباه بوده و مرتعداری به مفهوم بهره‌برداری انسان از طبیعت است؛ به همین دلیل رویکردهای مرتعداری در کشور را اصلاح کردیم.

پرویز گرشاسبی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر افزود: ما هنوز در ابتدای راه تغییر رویکرد طرح‌های مرتعداری هستیم. بعضی از استان‎ها در این زمینه پیشرو هستند و در حال تقویت این طرح‌ها هستیم؛ البته طرح‌های مرتعداری جدید را نیز با هدف تولید گیاهان دارویی تدوین کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: وزیر جهاد کشاورزی هم به این نکته تاکید دارد که اگر از مرتعی با گیاهان دارویی درآمد بهتری داریم، این مسئله جایگزین دامداری شود.

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها درباره نحوه برنامه‌ریزی برای خروج دام در طرح‌های مرتعداری با رویکرد جدید، بیان کرد: هدف اصلی سازمان جنگل‌ها حفظ آب و خاک است. بنابراین در ابتدا مقایسه می‌کنیم که آیا تغییر رویکرد طرح از دامداری منجر به حفظ آب و خاک و درآمدزایی برای بهره‌بردار خواهد شد یا خیر.

گرشاسبی ادامه داد: هر بهره‌بردار اعم از اینکه از علوفه، گیاهان دارویی یا سایر پتانسیل‌های مرتع استفاده کند، باید ۱۰ درصد سود خالص خود را به دولت بدهد؛ البته این مسائل را باید با ظرافت خاصی پیش برد و اجرای برنامه‌ها نیاز به زمان دارد. برای تغییر شیوه معیشتی مردم نیاز به کار فرهنگی آموزشی و الگوسازی داریم.

وی با اشاره به اینکه حدود سه سالی است که شرح خدمات طرح‌های مرتعداری اصلاح‌شده، اضافه کرد: در حال حاضر تمام مراتع بررسی شده‌اند تا بدانیم هر مرتعی چه پتانسیلی دارد زیرا مرتعداری صرفاً به مفهوم تولید علوفه نیست؛ اگر مرتعی پتانسیل تولید گیاهان دارویی دارد، طرح مرتعداری آن به نفع گیاهان دارویی تغییر می‌یابد.

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها یادآور شد: اگر گیاهان دارویی موجود در عرصه از نوع علفی شامل آنغوزه و کتیرا بود که مورد استفاده دام قرار می‌گیرد، احشام به نفع گیاه دارویی از عرصه حذف می‌شود و اگر درختان و درختچه‌های دارویی داشته باشیم، نیاز به حذف دام از مراتع نیست.

گرشاسبی تأکید کرد: گاهی برخی مراتع برای اکوتوریسم، تولید انرژی بادی یا خورشیدی پتانسیل دارند که متناسب با توان آنها، برنامه‌ریزی لازم انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: در خراسان جنوبی و فارس سایت‌های زیادی داریم که برای نصب پنل‌های خورشیدی واگذار شده‌اند؛ البته برداشت علوفه در این مناطق هم با مشکل روبه‌رو نمی‌شود.

گرشاسبی در پایان گفت: تنگ سرخ نمونه موفق تغییر کاربری مرتع از دامداری به گیاهان دارویی است و عشایر این منطقه به نفع تولید گیاه دارویی دام خود را از عرصه خارج کرده‌اند./

منبع:ایانا

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۶/۲۱
پیمان صاحبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی