باکتریهای شور پسند عامل اصلی سرخی دریاچه ارومیه
:معاون علمی پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه گفت: باکتری های شور پسند عامل سرخی دریاچه ارومیه است
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،ناصر آق اظهار کرد: علت اصلی سرخی دریاچه ارومیه باکتریهای شورپسند "هالوفیل" است که با افزایش میزان ورود مواد مغذی به دریاچه تولید رنگدانههایی به رنگ قرمز موجب سرخی آب شده است.
وی گفت: علت دیگر این امر رشد جلبکهای تک سلولی "دونالیهلا سالینا" است، این جلبکها نیز با دریافت مواد مغذی بیشتر اقدام به تولید بتاکاروتن به رنگ قرمز میکنند و در نتیجه موجب سرخی آب میشوند.
وی ادامه داد: عامل سوم در سرخی آب که سهم کمتری دارد وجود آرتیمیا در سطح آب است که به علت کم بودن اکسیژن موجود در آب، هموگلوبین تولید میکند و سرخی آب را به دنبال دارد.
آق خاطر نشان کرد: سرخی دریاچه هیچگونه خطری به دنبال ندارد و با خنک تر شدن هوا، رنگ آب به وضعیت عادی برمیگردد اما انتظار می رود تا پایان تابستان ادامه داشته باشد.
منبع:سلامت نیوز