کشورهای عربی، در ارتباط با کانون های گرد و غبار مسوولیت پذیر نیستند
سلامت نیوز:مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار، اظهار کرد: کشورهای عربی منطقه حاضر نیستند که مسئولیت خود را در ارتباط با گرد و غبارهایی که منشاء آن کشورهایشان است ، بپذیرند.
ضیاء الدین شعاعی در مصاحبه با برنامه " بدون خط خوردگی " رادیو گفت و گو ، در ارتباط با مشکل ایجاد شده ناشی از گرد و غبار در برخی از نقاط کشور ادامه داد: پدیده گرد و غبار در ایران دارای دو منشاء داخلی و خارجی است.
وی با بیان این که در 17، 19 و 28 خرداد شاهد طوفان گرد و غبار در کشور بودیم، ادامه داد:بیشتر این گرد و غبارها منشاء اش از کشورهای همسایه از جمله عراق و سوریه بوده است.
وی همچنین به تاثیر اقلیم 4 استان سیستان و بلوچستان، کرمان ، گیلان و خوزستان در ایجاد این گرد و غبارها اشاره کرد و افزود: ما از سال 92 تاکنون تلاش کردیم که با کشورهای منطقه که منشاء گردوغبار هستند به تعامل برسیم و در این ارتباط یک صندوق منطقهای ایجاد کنیم تا هر کشوری برنامهی خود را در ارتباط با کنترل و مبارزه با این گرد و غبارها اعلام کند ولی متاسفانه کشورهای عربی از ایجاد چنین صندوقی استقبال نکردند.
این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به عدم استقبال کشورهای عربی ، ما به ساختارهای سازمان ملل دراین ارتباط تکیه کردیم و از سال گذشته تلاش وسیعی را دراین ارتباط آغاز کردیم. در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ای تصویب شد مبنی بر این کشورهایی که منشاء گرد و غبار هستند و کشورهای دیگر را نیز تحت تاثیر قرار میدهند باید برای این موضوع فکری بکنند. خود ساختار سازمان ملل نیز در این ارتباط مسئولیتهایی پذیرفت. یک ماه قبل اجلاس محیط زیست، در نایروبی کنیا برگزار شد و در آنجا نیز قطعنامهی مستقلی به تصویب رسید و تاکید بر این شد که کشورهای درگیر با این موضوع راهکارهای خود را ارائه کند.
شعاعی در همین راستا ادامه داد: ما به سازمان ملل اعلام کردهایم که ایران آمادگی دارد اولین نشست پیگیری قطعنامههای سازمان ملل دراین ارتباط را در تهران برگزار کند و ما اکنون منتظر جواب سازمان ملل در این ارتباط هستیم.
مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار با اشاره به سهم کشورهایی چون عربستان، عراق، اردن و سوریه در ایجاد کانونهای گرد وغبار تاکید کرد: در وهله اول باید این کشورها بپذیرند که منشاءگرد و غبار هستند و در این ارتباط دارای مسوولیت هستند . در این چارچوب باید به این مشکل واقع بینانه نگاه کنیم و مردم نیز به توصیههایی که سازمان محیط زیست دراین زمینه ارائه کرده است، توجه کنند.
منبع:سلامت نیوز