منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع می باشد.

پیوندهای روزانه

سازمان جهانی هواشناسی با انتخاب شعار «اقلیم آینده: داغ‌تر، خشک‌تر، نمناک‌تر» برای سال 2016 میلادی، از دولت‌ها خواست با تحقیق و سرمایه‌گذاری بیشتر در توسعه فناوری‌های کم کربن بویژه در بخش انرژی به تحقق این شعار کمک کنند.


به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، دمای کره زمین در سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است. سال‌های 2011 تا 2015 گرم ترین سال‌ها بود. 
سال 2015 با وقوع پدیده شدید ال‌نینو، گرم ترین سال از آغاز دیدبانی‌های پیشرفته در اواخر سده 1800 تا به حال ثبت شد.
گازهای گلخانه‌ای در جو در سال 2015 به بالاترین میزان خود رسید. دی اکسید کربن در فصل بهار نیمکره شمالی از مرز ppm 400 گذشت (ین میزان پیش از صنعتی شدنppm 280 بود) و انتظار می‌رود غلظت میانگین جهانی‌ آن برای سال 2016 از این بالاتر رود.
انتشار گازهای گلخانه‌ای در گذشته باعث گرمایش بیشتر زمین شده است. دی اکسید کربن تا چندین قرن در جو زمین باقی می‌ماند و اقیانوس‌ها نیز بیش از 90 درصد انرژی گرمایی اضافی انباشته شده در سامانه اقلیمی را در خود ذخیره می‌کنند. بدین ترتیب دما و تراز سطح آب دریاها رو به افزایش خواهد گذاشت. در حقیقت میزان گرمای موجود در اقیانوس‌ها هم اکنون به بالاترین حد خود رسیده است.
پارسال میانگین دمای هوای سطح زمین رکوردهای پیشین را شکست و افزایش تقریبی یک درجه سلسیوس نسبت به دوره پیش از صنعتی شدن را به ثبت رساند. 
این مقدار در حال حاضر کمی بیش از نصف سقف توافق شده در معاهده پاریس است. در این معاهده که چندی پیش به تایید بسیاری از کشورها رسید، سقف افزایش دمای میانگین جهانی کمتر از 2 درجه سلسیوس نسبت به دوره پیش از صنعتی شدن تعیین شد و همه تلاش‌ها بر این استوار است که افزایش دما را تا سطح 1/5 درجه سلسیوس محدود کنند. 
به عنوان بخشی از روند گرمایش جهانی زمین، بسیاری از کشورها مقادیر بی‌سابقه‌ای از بیشینه دمای روز و کمینه دمای شب و همچنین امواج گرمایی شدیدتری را گزارش می‌کنند. 
در بخش‌هایی از جهان خشکسالی‌های شدید دیده می‌شود و به طور همزمان و در یک دوره مشخص، شمار رخداد بارش‌های سنگین افزایش می‌یابد.
تغییر اقلیم یک چالش‌ اساسی برای بشر ایجاد کرده و از این رو، تا سال 2030 میلادی در دستور کار اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد قرار گرفته است.
منبع: ایرنا
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۱/۲۱
پیمان صاحبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی