منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع می باشد.

پیوندهای روزانه
زیست بوم: بیماری به جان جنگل‌های شمال و بلوط‌های زاگرس افتاده است. «آتشک» شمشادهای شمال را آلوده کرده و بیماری خشکیدگی بلوط‌ها رمق جنگل‌های زاگرسی را گرفته و چند سالی می‌شود، بیماری درحال پیشرفت است تا جایی که به گفته قائم‌مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، دوسوم جنگل‌های شمشاد در شمال کشور و ١,٤‌میلیون هکتار از جنگل‌های زاگرسی گرفتار بیماری هستند.خشکیدگی بلوط جنگل‌های زاگرسی در ١,٤‌میلیون هکتار

ناصر مقدسی با بیان این‌که آمارها نشان می‌دهد در تابستان‌ سال ٢٠١٢ خشکیدگی شمشادها بر اثر بیماری آتشک در جنگل‌های خزری واقع در شمال ایران گزارش شد، افزود: بیماری آتشک شمشاد از شمال غرب به سمت شمال شرقی گسترش یافت و تا ‌سال ٢٠١٤ حدود ٥٧‌هزار هکتار از جنگل‌های شمشاد را آلوده کرد که این میزان حدود دوسوم جنگل‌های شمشاد در شمال کشور است.

او در نشست افتتاحیه پروژه بین‌المللی تقویت سازگاری جنگل‌های زاگرس در مقابل بیماری خشکیدگی بلوط و جنگل‌های خزری در مقابل بیماری آتشک شمشاد، گفت: براساس آمار سازمان جنگل‌ها، بیماری خشکیدگی بلوط در زاگرس نخستین‌بار در ‌سال ٢٠٠٩ توسط ادارات منابع طبیعی فارس و ایلام گزارش شد و پس از آن از سایر استان‌های زاگرسی نیز گزارش‌هایی در این خصوص اعلام شد. مقدسی ادامه داد: وسعت مناطق آلوده در زاگرس حدود ١.٤‌میلیون هکتار است که به علت عدم وجود یک برنامه جامع جهت مقابله با پدیده خشکیدگی بلوط تبدیل به یک مشکل منطقه‌ای شده است.
قائم‌مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: دولت در همین راستا از طریق وزارت جهاد کشاورزی و سازمان فائو درخواست کمک فنی جهت مقابله با خشکیدگی بلوط و آتشک شمشاد در شمال کشور را در قالب یک پروژه اضطراری اعلام کرد. او درباره این همکاری توضیح داد: همکاری‌های مشترک فنی سازمان خواروبار جهانی ملل متحد (فائو) و ایران در زمینه مقابله با خشکیدگی جنگل‌های بلوط و شمشاد با تخصیص اعتبار ٣٦٠‌هزار دلاری از سوی سازمان فائو به مدت ١٨ ماه آغاز شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان جنگل‌ها، مقدسی یادآوری کرد: براساس برنامه تعیین شده، این پروژه ١٨ ماهه باید تا ٢٣ مهر‌ سال آینده (١٥ اکتبر ٢٠١٦) به پایان برسد.
او با بیان این‌که جنگل‌ها مهم‌ترین منبع حفاظت‌کننده کره زمین هستند که عنصر اصلی زیست‌محیطی به شمار می‌رود، اضافه کرد: همچنین بهداشت جنگل را به صورت جامع برای مقابله با بیماری و آفات باید مورد توجه قرار دهیم. او گفت: بحث بیماری در جنگل‌ها بحث پیچیده‌ای است که به عوامل گوناگون وابسته است؛ در همین راستا برای عملیاتی کردن این پروژه می‌خواهیم ٤ فعالیت «پایش، پیش‌بینی، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌ها» را انجام دهیم.
 


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۲۵
پیمان صاحبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی