به گزارش کُردتودی، دکتر فردین اخلاقیان رییس دانشگاه کردستان امروز در سومین همایش ملی تحقیقات منابع طبیعی با محوریت محیط زیست که در تالار دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان برگزار شد اظهار داشت: با توجه به اینکه حیات همه ما وابسته به محیط زیست است هیچ بحثی مهمتر از بحث منابع طبیعی و محیط زیست نیست.
وی گفت: لازم است سرمایه گذاری ها و تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.
اخلاقیان افزود: متاسفانه کشور ما و بویژه استان کردستان در زمینه منابع طبیعی و محیط زیست در وضعیت مطلوبی به سر نمیبرد و برگزاری این چنین همایش هایی باعث می شود آخرین وضعیت ها و دستاوردها در این زمینه تشریح و بررسی شود.
وی یاداور شد: دانشگاه کردستان در نیمسال اول سال تحصیلی 54-1353 فعالیت خود را به عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در سال 1370 وزارت فرهنگ و آموزش عالی آن زمان با فعالیت آموزشی و پژوهشی مستقل این واحد آموزشی تحت عنوان دانشگاه کردستان موافقت نمود.
اخلاقیان تاکید کرد: دانشگاهکردستان در حال حاضر بیش از 10 هزار دانشجو در 35 گروه آموزشی تحصیل می کنند که در 154 رشته–مقطع و گرایش در 7 دانشکده و یک پردیس خودگردان مشغول به فعالیت هستند .
رییس دانشگاه کردستان تصریح کرد: این دانشگاه دارای 22 رشته دکترای, 63 رشته ارشد و 46 رشته کارشناسی و 23 رشته ارشد در پردیس خودگردان و دارای 290 عضو هیئت علمی تمام وقت است.
وی عنوان کرد: دانشگاه کردستان به لحاظ آموزشی و پژوهشی با توجه به تمرکز اساتید در وضعیت مطلوبی است که آمار بالای قبولی در کنکور ارشد و دکترای و تعداد مقالاتی که در مجلات معتبر بین المللی که توسط اساتید دانشگاه منتشر می شود بالاتر از میانگین کشوری است.
کُرد دانش
|
سنندج – ایرنا- در حالی که تعداد آتش سوزی جنگل ها و مراتع در استان کردستان به اندازه کافی دوستداران محیط زیست را نگران کرده بود برگزاری یک گردهمایی در سازمان جنگل ها برای تبدیل جنگل های تخریب شده به باغ بر نگرانی ها افزود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، گردهمایی که در آن برسر این گفت و گو شد که چگونه در جنگل هایی که بر اثر آتش سوزی یا موارد دیگر تخریب شده است گونه های مثمر کاشته شود.
پیشنهاداتی که در این نشست از سوی وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد بدون کار کارشناسی بود و در این گردهمایی با اینکه نمایندگانی از وزارت جهادکشاورزی، سازمان جنگل ها، اداره منابع طبیعی کردستان و سازمان جهادکشاورزی کردستان حضور داشتند هیچ نماینده ای از سازمان محیط زیست حضور نداشت.
در این نشست متنی آماده شده بود که به صورت مصوبه به امضای حاضرین برسد که به گفته مدیرکل منابع طبیعی کردستان امضا نشد.
در این متن از سازمان جنگل ها خواسته شده بود تا دستورالعمل چگونگی واگذاری اراضی تخریبی در جنگل را به سازمان جهاد کشاورزی کردستان اعلام کند.
موضوع دیگری که در این متن منشا اصلی نگرانی بود گنجاندن بندی بود که خواستار فراهم کردن تسهیلات برای واگذاری زمین به افرادی بود که قبلا سابقه تخریب و تصرف دارند، شده بود.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان در این رابطه به خبرنگار ایرنا، گفت: ما مخالفت کردیم و این اصلا امکان ندارد و قانون اجازه واگذاری جنگل ها را نمی دهد.
پیمان باباپیری با بیان اینکه روز اول جلسه نتیجه ای در بر نداشت و بسیاری از موارد خلاف ضوابط بود، افزود: سازمان جنگل ها نیز این پیشنهادات را رد کرد.
وی در رابطه با پیشنهادات خود منابع طبیعی در این جلسه گفت: می توان در مناطق جنگلی که لکه هایی خالی از درخت وجود دارد گونه های جنگلی مثمر کاشته شود.
وی ادامه داد: گونه هایی بومی زاگرس همچون زالزالک، زرشک و فندق را می توان در این زمین ها کاشت.
باباپیری تاکید کرد: زمین ها به صورت حفاظتی و نه به صورت تملیکی در اختیار بهره برداران محلی قرار گیرد تا به صورت مشارکتی اقدام به این کار کنند.
مدیرکل منابع طبیعی در مورد مشکلاتی همچون آبیاری که بعدها ممکن است برای مناطق جنگلی ایجاد کند هم گفت: می توان از مواد سوپرجاذب برای جذب بیشتر رطوبت در خاک استفاده کرد و در مناطقی که امکان عبور و مرور هست از طریق تانکر و تراکتور درختان را آبیاری کرد.
وی تایید کرد که این درختکاری ها در سه سال اول نیاز به آب دارند. بنابراین تامین آب، جابجایی منابع آبی و ورود ماشین آلاتی همچون تراکتور به میان جنگل خود می تواند تهدیداتی باشد.
با اینکه مدیرکل منابع طبیعی از امضا نشدن صورتجلسه می گوید، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان که در آن نشست در سازمان جنگل ها حضور داشته است به ایرنا گفت: صورتجلسه را وزارت جهاد کشاورزی نوشت و به سازمان هم در کردستان ارسال کرد.
مهندس پورحبیبی افزود: در آن نشست به نتیجه ای نرسیدیم و قرار شد که سازمان جنگل ها و مراتع این پیشنهادات را بررسی کند و نتیجه را به ما بگویند.
یک فعال محیط زیست در این رابطه به خبرنگار ایرنا، گفت: منابع طبیعی برحسب وظیفه باید در هر منطقه ای که جنگل آسیب دیده است و درختان آن از بین رفته اند با کاشت درختان همان منطقه به احیای جنگل بپردازد.
باربد صفایی افزود: چنین تصمیم گیری هایی و کاشت درختان مثمر به جای همان درختانی که قبل از تخریب در منطقه وجود داشته است، شانه خالی کردن از وظیفه اصلی توسط منابع طبیعی است.
وی تاکید کرد: واگذاری عرصه های جنگلی سوخته به هر شکلی که باشد وسوسه انگیز است و موجب تشویق دیگران به آتش زدن جنگل ها می شود.
وی ادامه داد: اگر درختی قطع شود یا با تراکتور زمین هایی صاف شود، ارگان های مرتبط سراغ فرد خاطی می روند اما اگر آتش در جنگل بیافتد یافتن خاطی بسیار دشوار است.
وی گفت: حتی اگر آتش سوزی به هر شکلی هم روی بدهد، تلاش برای خاموش کردن آن کاهش می یابد.
وی با یادآوری اکوسیستم پیچیده جنگل به همراه حیوانات و جانواران مختلف موجود در آن، اظهار کرد: نمی توان عرصه های مصنوعی همچون باغ را با اکوسیستم جنگل جایگزین کرد و انتظار کارکردهای جنگل را داشت.
به گفته صفایی باغ شامل درخت هایی می شود که با فاصله حداقل سه متر از یکدیگر کاشته شده اند و آن تنیدگی جنگلی را ندارد.
وی افزود: از سوی دیگر حضور مستمر انسان ها در باغ، دیگر جانوران را از آن محیط دور می کند و به شکل دیگری اکوسیستم و نظم جنگل را برهم می زند.
وی تهدید منابع آب در شرایط کم آبی کنونی، خانه سازی و جاده سازی را برخی از تخریب هایی دانست که با عملی شدن چنین طرح هایی دامن گیر جنگل هایی می شوند که هم اکنون با آتش سوزی های مکرر زخمی شده است.
غایب بزرگ نشستی که در رابطه با این طرح در آن صحبت و همفکری شد سازمان محیط زیست بود. عدم دعوت از این سازمان در چنین نشستی جای سوال دارد و این پرسش را به ذهن می رساند که آیا دستگاه های مرتبط پیشاپیش می دانستند که پاسخ سازمان حفاظت از محیط زیست به این تصمیم منفی است.
انتظار می رود در شرایطی که میزان آتش سوزی ها افزایش یافته است سازمان های مرتبط به جای چنین طرح هایی، این همکاری و گردهمایی ها را برای یافتن راه هایی به منظور کاهش و تخریب جنگل ها و منابع طبیعی در پیش بگیرند. ک/4
6108 / 1539
گزارش: امید بهمنی
خبرگزاری مهر: سازمان غذا و دارو، اسامی تعدادی از تولید کنندگان فرآورده های غذایی را که اقدام به جعل مستندات بهداشتی نموده اند، اعلام کرد.
روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیهای اعلام کرد: فرآورده های غذایی عصاره گیاه زعفران کارخانه نعمت الله رضایی با نام تجاری معراج، نمک با نام تجاری ماهبانو(پارسیان) و نمک تصفیه شده یددار با نام تجاری نگین را غیرمجاز و تقلبی معرفی کرد.
در این اطلاعیه همچنین محصولاتی چون آلبالو خشک، توت خشک، انجیل خشک، مغز گردو و...، با نام تجاری نوکام(کامن نو)، رشته پلویی با نام تجاری هانی، ادویه جات شرکت صبا پخش میلاد با نام تجاری میلاد، دارچین با نام تجاری اکباتان تاک، سماق تک نفره با نام تجاری ارغوان، گلاب با نام تجاری ساغر گل ریزان به دلیل جعل مستندات مورد نظر اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو غیرمجاز شمرده می شوند.
روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه با اعلان اینکه این معرفی اسامی به قصد مبارزه با ارائه محصولات غیر مجاز در سطح عرضه صورت می گیرد؛ از افرادی که محصولات نامبرده را در مراکز فروش مشاهده میکنند خواست که معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع سازند تا نسبت به جمعآوری آنها اقدام لازم را به عمل آورند.
در این اطلاعیه همچنین به نام تجاری «دادلی» تولید کننده محصول لواشک مخلوط(سیب، زردآلو، خرما) از شرکت چیچک باران بوستان به عنوان محصولی مجاز جهت تولید و عرضه اشاره شده است و ضمن تشکر از رسانه هایی که مباحث مرتبط با سلامت را در صدر اخبار خود قرار می دهند از کسانیکه نام این شرکت را به عنوان تولید کننده فرآورده غیر مجاز منتشر نموده بودند خواست؛ با توجه به ارائه مستندات لازم از سوی مدیران آن مجموعه، جهت جلوگیری از تضییع حقوق مادی و معنوی نشان تجاری دادلی، نسبت به انتشار دارای پروانه بهداشتی بودن شرکت فوق اهتمام لازم را بنمایند.
در پایان، شماره تلفن ۶۶۴۰۵۵۶۹ روابط عمومی سازمان جهت دریافت مشخصات مکانهای عرضه فرآوردههای غیرمجاز اعلام گردیده است.
عصرایران؛ محمد مهدی حیدرپور - هر ساله 6.4 میلیون تن پلاستیک وارد اقیانوس می شود. در خشکی نیز پلاستیک در زمین های دفن زباله، سواحل و دیگر زیست بوم های حساس سراسر جهان جمع می شود. تنها در آمریکا سالانه 33 میلیون تن پلاستیک دور ریخته می شود و نشانه ای از کاهش این میزان نیز قابل مشاهده نیست. اما پژوهشی جدید نشان داده است یک نوع کرم ممکن است به ما در حل مشکل عظیم زباله های پلاستیکی کمک کند.
به گزارش "گروه علم و فناوری" عصرایران، دانشمندان دانشگاه استنفورد کشف کرده اند که لارو یک نوع سوسک می تواند استایروفوم (یونولیت) و دیگر پلی استایرن ها را در رژیم غذایی خود جای دهد. به گفته "وی مین وو" از دانشگاه استنفورد و یکی از مولفان مطالعه اخیر، نه تنها کرم ها با یک رژیم غذایی استایروفوم به حیات خود ادامه می دهند، بلکه میکروارگانیزم های موجود در احشاء آنها طی فرآیند گوارش پلاستیک را تجزیه می کند. مواد زیست تخریب پذیر دفع شده از کرم ها نیز به نظر می رسد می تواند به عنوان خاک برای محصولات کشاورزی استفاده شود.
یافته های اخیر از آن جهت اهمیت دارند که تا پیش از این تصور می شد پلی استایرن غیر قابل تجزیه و زیست تخریب ناپذیر است. پژوهش های بیشتری برای درک چگونگی توانایی باکتری های موجود در کرم ها برای تجزیه پلاستیک نیاز است اما مطالعه اخیر می تواند گامی بزرگ در راستای حل مشکل زباله های پلاستیکی باشد.
مدت هاست که دیگر از شنیدن اخبار آلودگی مواد غذایی یا تقلبی و غیراستاندارد بودن
آن تعجب نمی کنیم و این فاجعه بزرگ، برایمان امری طبیعی شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وجود پالم در ماست و شیر برای چربتر و جذاب تر به
نظر رسیدن ان ها، وجود مواد نگهدارنده غیر مجاز در شیر های پاکتی برای ماندگاری
بیشتر، وجود خمیر مرغ در سوسیس و کالباس، آب معدنی ایی که مهر استاندارد دارد ولی
آلوده است و بسیاری از این موارد که همگی باعث از بین رفتن اعتماد عمومی به صنعت
تغذیه میشود، اخباری هستند که هر از گاهی به گوش می رسند و مدتی بر سر زبان ها می
افتند و دست آخر کسی نمی فهمد آیا مشکلشان حل شد یا فقط مشمول مرور زمان شد.
آبلیموهای شگفتی ساز؛ 99 درصد آبلیموهای موجود در بازار کشور تقلبی است!
بهمن ماه سال گذشته بود که آبلیمو هم خبر ساز شد و اخبار تقلبی بودن آن کام مردم را ترش کرد. البته ابلیمو جزو شگفتی سازهای دنیای تغذیه شد و عنوان یکی از بزرگترین تقلبات بازار مواد غذایی ایران را به خود اختصاص داد. بنا به ادعای «محمد میررضوی» دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران و عضو کانون انجمنهای صنفی مواد غذایی ٩٩درصد آبلیموهای موجود در بازار کشور تقلبی هستند و متقلبان از این بازار سود هنگفتی به جیب میزنند.
او در گفتوگویی اعلام کرده که برای تشخیص این سود کلان کافی است که بدانید تنها
با ٤ لیتر اسید سولفور و گوگرد، میتوان بدون استفاده از لیمو ١٠ تن آبلیموی تقلبی
تهیه کرد.
از نکات بسیار جالب این آبلیمو های صنعتی این است که در تهیه این نوع آبلیمو
اصلا از لیمو استفاده نمیشود و یا در صورت استفاده به طرز چشمگیری رقیق می شوند. در
همین خصوص «مهدی پورهاشم» مدیرکل سابق استاندارد و تحقیقات صنعتی تهران گفته است که
آبلیموهای تقلبی دودسته هستند. یک دسته آبلیمویی که بدون استفاده از میوه لیمو
تولید میشود که محتوای آن اسید سولفور و گوگرد است و دسته دوم آبلیموی بسیار رقیق
طبیعی با مقادیر بالای ترکیبات شیمیایی است.
وی ادامه میدهد: میزان مجاز استفاده از متابی سولفیت سدیم که یک ماده
شیمیایی است در حد ٢٥٠ پیپیام است، زیرا این ماده مانع از تغییر رنگ و فساد
میکروبی آبلیمو میشود. این در حالی است که نتایج آزمایش آبلیموهای موجود در بازار
نشان میدهد که در برخی از آنها تا ٥ برابر یعنی نزدیک ١٢٥٠ واحد متابی سولفیت
موجود است.
چیزی را که میخوردیم حتی برای خاک هم مضر است!
گذشته از سوال اینکه چرا نباید نظارت کافی و مستمر روی خط تولید شرکت های صنعتی تولید مواد غذایی نباشد و اصولا چرا باید پروسه ی دادرسی رسیدگی به پرونده ی یک شرکت متخلف ماه ها طول بکشد، لازم است به این نکته توجه شود، چگونه ممکن است شرکتی هایی با چندین عنوان تجاری، آرم استاندارد و حتی سوابق فعالیت طولانی به خود اجازه دهند تا چنین محصولاتی تولید کنند که نه تنها سودی برای مصرف کننده آن ندارد، بلکه لطمات جبران ناپذیری بر پیکره سلامت جامعه میزند را تولید و به مصرف عموم برساند.
در همین خصوص «مرتضی خدایی» رئیس شعبه ویژه رسیدگی به جرائم و تخلفات پزشکی و بهداشتی سازمان تعزیرات حکومتی تهران اظهارات تکان دهنده ای دارد. او دراینباره می گوید: در برخی موارد متقلبان اقدام به عرضه آبلیمو با آرم استاندارد کرده بودند.آبلیموهایی که به هیچ عنوان قابلیت مصرف انسانی ندارد و حتی برای معدوم کردن آن با مشکل مواجهیم. زیرا این آبلیموها آثار مخرب زیست محیطی داشته و حتی برای خاک مخرب است و به همین دلیل سازمان حفاظت محیطزیست برای معدوم کردن آن محدودیتهای قانونی اعمال کرده است اما این محصولات که خاک تحمل آن را ندارد به راحتی تولید و به مصرف انسانی میرسد.آبلیموی تقلبی را با مواد شیمیایی مانند اسیدسیتریک، رنگ و مواد دیگری تولید می کنند و با طعمی شبیه آبلیموی طبیعی در اختیار مردم قرار می دهند، در حالیکه مردم انتظار دارند، آبلیموی طبیعی مصرف کنند و این یک نوع تقلب و کلاهبرداری است.
چه کسی مسئول امنیت غذایی مردم است؟
شاید بسیاری از مردم با مشاهده پروانه بهداشتی سازمان غذا و دارو و نشان ملی
استاندارد ایران بر روی لیبل آبلیموهای موجود در بازار خود را برای خرید محصول قانع
می کنند اما باید در نظر داشت که متاسفانه این علائم نمی تواند کمک چندانی به تشخیص
طبیعی بودن آبلیمو کند زیرا کارشناسان بر این باورند استاندارد آبلیمو دارای نقاط
ضعف متعددی است به گونه ای که با معیارهای موجود نمی توان آبلیموی تقلبی را تشخیص
داد در نتیجه استاندارد موجود برای آبلیمو قابلیت اجرایی نداشته و نیازمند بازنگری
یا حتی تجدید نظر است.
حال این سوال مطرح است چه سازمانی می تواند به مردم
اطمینان دهد که می توانند آبلیموی طبیعی را در بازار تهیه نمایند؟ آیا سازمان غذا و
دارو سازمان ملی استاندارد قادرند با اینگونه تقلب های رایج مقابله کنند یا اینکه
کماکان باید به نظاره نشست تا سودجویان سلامتی جامعه را دستمایه آمال خود قرار
دهند؟!منبع - خبرانلاین